Triggers

De afgelopen week stond in het teken van Het Nieuwste Normaal. Niet oud als in we kunnen vrij naar buiten om te schaatsen, niet nieuw als in we houden anderhalve meter afstand, maar het nieuwste als in er gebeurt iets in je omgeving, je kijkt naar wat het met je doet en daarna ga je ermee aan de slag op jouw eigen en unieke manier. Het levert de meest fantastische creaties op van mensen die aan de slag gaan met hun pijn, verdriet, emoties of intenste blijheid.

www.hetnieuwstenormaal.nl

Daarnaast draait de wereld gewoon door waarin onze premier deze week zei dat hij nog nooit getest is omdat hij geen klachten heeft maar hij wel verantwoordelijk is als beleidsmaker die de kinderen op school zich laat testen, ook als ze geen klachten hebben.

Voor mij is dit een enorme trigger en mijn eerste reactie is dan ook dat ik het krom vind, het volgens mij niet klopt en hij dus weg moet. Ik voel alleen ook dat dat echt niet zoveel zal uitmaken. Omdat mijn pijn of trauma dat ik zelf niet gezien ben als kind, in het onderwijssysteem als leerling en later als docent zal daardoor helemaal niet verdwijnen of weggaan. Ondertussen zei iemand op het laatste moment een afspraak af die voor mij erg belangrijk was. Om dit uit te spreken gebruikte ik al mijn feedback skills om uit te leggen wat de feiten waren, hoe ik me daardoor voelde en wat ik nodig had. Het kwam er in het kort op neer dat de ander vooral dingen moest gaan doen om het goed te maken met mij.

Nog steeds bleef het knagen. Die rare premier en de ander die me niet ongelukkig mag maken. Dus ik nog steeds meer op zoek naar antwoorden, ik ben films gaan kijken, boeken gaan lezen en er met mensen over gaan praten. Nog steeds geen antwoord op hoe ik ermee op kon gaan. Dus was het weer tijd om een kaartje te trekken.

Dus ik ben gaan wachten en heb even niets gedaan behalve mijn balende gevoel er te laten zijn en de oplossing gewoon even niet te weten. En plotseling na een paar uur kreeg ik een filmpje toegestuurd. Over hoe het werkt met triggers, hoe je daarmee om kan gaan en hoe je het beter voor jezelf kunt maken in de toekomst. Kort gezegd komt het erop neer dat de trigger jou raakt, het dus niets zegt over de ander en dat jij zelf verantwoordelijk bent en mag kiezen voor de manier waarop je daarmee omgaat.

Precies zoals ik zelf al heb bedacht hoe een ander dat zou kunnen gaan doen in Het Nieuwste Normaal. Alleen betekent het dan ook dat ik er zelf niet onderuit kan komen en ook zelf de stappen mag zetten voor ik het van een ander vraag. Als ik dat wil en ja dat wil ik. Ik denk op dit moment echt dat hier de oplossing ligt voor jou persoonlijk als je ergens mee zit, maar ook voor veel dingen die nu in de wereld gebeuren. In het groot of in het klein.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *