(Huis)werkbegeleiding

Herken je dat? Vastlopen omdat je geen overzicht meer hebt in waar je nou eigenlijk allemaal mee bezig bent? Geen idee hebben welke taak nou eigenlijk bij welke persoon hoort en hoe ik diegene moet benaderen om te krijgen wat ik van hem of haar nodig heb.

Hoe doe ik dat nou eigenlijk, mezelf zijn en toch resultaat halen terwijl ik kenmerken van autisme of ad(h)d heb, niet kan kiezen wat ik wil of ik voortdurend het gevoel van stress ervaar? Veel mensen hebben het met deze thema’s lastig en daar kunnen ze wel een beetje hulp bij gebruiken.

Zodra je van school bent en echt in “de maatschappij” terecht komt hoeven de bovenstaande problemen die je ervaart nog helemaal niet voorbij te zijn. Huiswerkbegeleiding bieden we dus ook aan volwassenen aan die eigenlijk met dezelfde thema’s worstelen.

Wat gaan we samen doen?
Tijd maken en een manier vinden die voor jou goed werkt. Meestal is die methode niet perse zoals het hoort. Als jij goed in stilte kunt werken dan doen we dat. Heb je liever muziek of mensen om je heen, dan is dat een goed idee. Ben je echt heel erg beweeglijk en heb je eens in de zoveel minuten tijd nodig om even op te staan en te wandelen, dan gaan we dat doen.

We gaan samen op onderzoek uit en kijken voor jou goed werkt en we kletsen daar regelmatig over als het nodig is. Niets is goed of fout en ondertussen haal je resultaten en kun je leren wat bij jou past. Je komt in een groepje van maximaal 4 andere mensen terecht zodat je elkaar een beetje kent, het gezellig is en je ook elkaar gemakkelijk kunt helpen. Stel je een lange tafel voor waar iedereen op zijn of haar eigen manier aan het werk is, af en toe even naar buiten gaat voor een wandeling. Ook is er een gezellige hond die je af en toe even wat aandacht komt brengen.

Wanneer kun je bij het Leermens Instituut terecht?
Als je geen overzicht kunt krijgen over wat je moet allemaal moet doen voor school of in je leven daar buiten.
Als je denkt dat je Autisme of AD(H)D je in de weg zit.
Als je thuis geen plek kunt vinden om rustig bezig te zijn.
Als je steeds ruzie maakt met leraren op school, met je ouders of je leidinggevende.
Als je liever wil dansen of voetballen dan stil zitten op een stoel.
Als je het lastig vindt om keuzes te maken voor welke studie je wilt gaan doen of welke vakken je moet kiezen.
Als je het lastig vindt om aan te geven wat je nodig hebt.
Als je regelmatig veel stress ervaart.
Als je 12 jaar of ouder bent.

Ik herken me hierin, hoe gaat het daarna in zijn werk?
Voor jongeren
Maak een afspraak via de contact pagina op deze website. Je kunt bellen, mailen of appen. Daarna maken we een afspraak met jou (en je ouders) en bespreken we wat je nodig hebt. Na dit gesprek weet je wanneer je bij mij aan de slag kunt. Je kunt dan zo vaak als je wilt aanschuiven aan de keukentafel waar we samen werken aan wat je graag wil bereiken. Dit gesprek kunnen we ook online met je ouders houden via bijvoorbeeld zoom.

Voor ouders
Ben je ouder van een kind waarvan je denkt dat hij of zij hulp nodig heeft, neem dan contact met ons op. We maken een afspraak met u en uw zoon of dochter erbij en dan houden we een intakegesprek. Na dit gesprek weten we wanneer en hoe vaak uw zoon of dochter bij mij terecht kan en sluiten we een bijbehorend abonnement af.
Afsp
Voor volwassenen
Ben je bezig met een project zoals bijvoorbeeld je huis verbouwen, een bedrijf starten of een opleiding te doen naast je baan? Ook dan ben je van harte welkom om aan te schuiven. Veel mensen denken dat ze het al moeten kunnen als ze volwassen zijn, terwijl eigenlijk niemand het echt helemaal zelf kan. Juist als je schaamte voelt omdat je je prioriteiten niet helder hebt, geen overzicht hebt of je teveel hooi op je vork neemt ben je hier op de juiste plek. Ook angst voor afwijzing of het onbekende komt vaak voor en daar kunnen we mooi samen mee aan de slag.

De waarde van de (huis)werkbegeleiding is 30 euro (ex btw) per uur en wordt per maand betaald. Gemaakte afspraken die minimaal 24 uur van tevoren afgezegd zijn, blijven gratis.