Muziektherapie

Met je hart op tafel, dat is waar het om gaat bij muziektherapie. In deze sessies ligt de nadruk op het doen. We gaan uit het hoofd en naar ons gevoel. Wat is het dat er in jou tot uiting wil komen? En hoe kun je dat vormgeven met muziek?

Naast dat muziek allerlei emoties en gevoelens bij je op kunnen roepen, kun je ook lichamelijke reacties als kippenvel ervaren wanneer je een mooi nummer hoort. Kortom: muziek is een perfect instrument om onszelf beter te leren kennen! In onze sessies kijken we wat muziek met jou doet en hoe je het kunt gebruiken om met gevoelens als pijn, verdriet en angst om te gaan. Je oefent als het ware op een creatieve manier met je problemen. Niet door ze weg te drukken, maar door ze er gewoon te laten zijn. Muziektherapie kan bijzondere inzichten geven in je eigen belevingswereld.

Wat gaan we dan precies doen?

Vooral heel veel muziek maken! Of je nu lekker alles eruit wilt gooien tijdens een drumsessie of juist meer verlangt naar de zachtheid van een piano: overal is ruimte voor. In deze sessies kijken we waar je behoefte ligt en hoe je muziek maken ervaart. Er is geen ervaring met instrumenten nodig om toch te ervaren wat muziek maken met je kan doen. Ook oefen je met het componeren van je eigen lied waarbij genre, tempo, opbouw en verschillende instrumenten aan bod komen.

Voor wie?

Voor iedereen die een hulpvraag heeft en daar graag op een creatieve manier mee aan de slag wil. Het kan ook aanvullend zijn op coaching of therapie die je al hebt. De hulpvragen kunnen gaan over problemen waar je telkens tegenaan loopt op je werk, gedoe binnen je liefdesrelatie, iets waar je onzeker over bent of andere emoties die nog verwerkt mogen worden. De sessies zijn geschikt voor mensen die veel vastzitten in hun hoofd en weer wat meer mogen zakken in hun lijf.

De sessies zijn individueel en bestaan uit een traject van 8 ontmoetingen. De waarde van het gehele traject is 1200 euro exclusief BTW.
Gemaakte afspraken die minimaal 24 uur van tevoren afgezegd zijn, blijven gratis.

Wil je meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met mij op.